fbpx
Loading...

Citromfűlevél

500 Ft

Kategória:

Leírás

A citromfű (Melissa officinalis) levele olyan hatóanyagokat (citronellol,geraniol,nerol) tartalmaz, amelyek gátolják az agyban lévő idegsejtek acetilkolin receptorait és az acetilkolinészeráz enzimet, emellett simaizomgörcs-oldó hatásúak is. Ezek összessége szedatív, nyugtató hatást vált ki.

Belsőleg alkalmazva alvászavarok, idegesség eredetű emésztési problémák (stressz által kiváltott „gyomor- és bélgörcs”) kezelésére kiválóan alkalmazható.

Citromfűtea a nyugodt, harmonikus mindennapokért felnőttek részére:

  • Egy evőkanál szárított citromfűlevelet forrázatok le 2,5 dl vízzel, fedjétek le, hagyjátok állni 10-15 percig, szűrjétek le és lehűlve fogyasszátok napi 3x, lehetőleg étkezés előtt, ízesítés nélkül!

Már 2 éves kortól fogyasztható ez a gyógynövénytea, megfelelő adagolás mellett. A gyerekek rengeteg testi-lelki változáson esnek át fejlődésük-növekedésük során. Emiatt sokszor előfordul, hogy felriadnak éjszaka, nyugtalanul alszanak, nappal nyűgösek. A citromfű ezekben az estekben nagy segítséget nyújthat a picuriknak és a szüleiknek is.

Citromfűtea a nyugodt, harmonikus mindennapokért gyermekek részére:

  • Egy teáskanál szárított citromfűlevelet forrázatok le 2,5 dl vízzel, fedjétek le, hagyjátok állni 10-15 percig, szűrjétek le és lehűlve napi 2x lehet adni a kicsinek, lehetőleg étkezés előtt, ízesítés nélkül! Ha így nem fogadja el, egy teáskanál mézzel lehet édesíteni.

Külsőleg a citromfű herpesz (ajak) kezelésére alkalmazható. Gátolja a Herpes simplex vírus fertőzési mechanizmusát.

Ellenjavallat nem ismert.

Terhesség és szoptatás idején is alkalmazható.

Érdekelhetnek még…

További kedvelt cikkek

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresIrány a webshop!