fbpx
Loading...

Kamillavirág

700 Ft

Kategória:

Leírás

A kamilla (Matricara recutita) virágának hatóanyagai a  kamazulén, apigenin, bizabolol tartalmú illóolaj, glikozidok, cseranyag, keserűanyag, növényi savak és a cukor.

Belsőleg tea formájában nyugtató, görcsoldó, szélhajtó, gyomorerősítő, emésztést serkentő és gyulladást csökkentő.

Külsőleg tea formájában szemborogatásra (kötőhártya-gyulladás és árpa kezelésére), garatöblögetésre és ínygyulladás kezelésére alkalmazható. Valamint ülőfürdőként felfázás esetén is segít.

Kamilla tea a nyugodt emésztésért:

 • Egy evőkanálnyi kamillavirágot öntsetek le 2,5 dl forró vízzel, hagyjátok állni 10-15 percig lefedve, szűrjétek le, majd elhűlve fogyasszátok reggel, délben és este ízesítés nélkül!
 • Nyugodtan ihatjátok a kamillateát amíg szükségét érzitek.
 • Azon felül, hogy segíti az emésztését, nyugtatja szervezetet is.

Kamilla tea a gyermekágyas időszak megkönnyítésére:

A születés utáni 6 hétben fogyasszatok naponta 2x, 3x kamillateát! A legjobb, ha szoptatás előtt isszátok meg kb negyed órával.

 • Egy evőkanálnyi kamillavirágot öntsetek le 2,5 dl forró vízzel, hagyjátok állni 10-15 percig lefedve, szűrjétek le, majd elhűlve fogyasszátok reggel, délben és este ízesítés nélkül! Az anyatejbe így is bekerül annyi hatóanyag, hogy segítsen az apróságon.
 • Nyugodtan ihatjátok a kamillateát a kólikás időszak végéig, akár három hónapig.

Azon felül, hogy segíti a kicsi emésztését, a szülés utáni regenerálódást is gyorsítja.

A kamilla virágának vizes kivonata, teája egy olyan flavonoidokat (apigenin, kamazulén, bizabolol) tartalmaz, amelyek görcsoldó és nyugtató hatásúak is. Az apigenin, közveletenül a vékonybélben található simaizmokra hat. Valamint nyálkaanyagot is tartalmaz, amely védőréteget képez a gyomor nyálkahártya rétegén, ezzel megvédve az irritációtól. A falvonoidok gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az apigenin ezen felül csökkenti a pepszintermelést a gyomorban, így a savszekréció is csökken, ezzel együtt az anyatej savas felböfögése is csillapodik, ritkul a bukások száma.

Kamillás víz receptje csecsemőkori kólika kezelésére:

 • Első nap forrázatok le 2,5 dl vízzel egy db kamillavirágot. 10-15 percig hagyjátok állni lefedve, majd szűrjétek le a kamillás vizet! Arra külön ügyelni kell, hogy a használt eszközöket mindig fertőtlenítsétek előre, de csak vízzel működő- sterilizáló készülékkel, vagy mikrózható sterilizáló zacskóval. A lehűlt kamillás vízből lehet csepegtetni a kicsi nyelvére vagy itatni 2-3 kortynyit svéd itatópohárból, reggel.
 • Második nap 2db kamillavirágot forrázzatok le 2,5 dl vízzel, 10-15 percig hagyjátok állni lefedve, szűrjétek le, majd elhűlve kortyoltassátok a picivel (2-3 kortynyit)!
 • Harmadik nap 3 db kamillavirágot forrázzatok le 2,5 dl vízzel, 10-15 percig hagyjátok állni lefedve, szűrjétek le, majd elhűlve kortyoltassátok a picivel (2-3 kortynyit)!
 • A harmadszorra leírtakat alkalmazzátok a negyedik, ötödik, hatodik és a hetedik nap!
 • Ezután a kúrát be kell fejezni!

Tapasztalni fogjátok, hogy a csöppség sokkal nyugodtabb lesz, elmarad a vigasztalhatatlan sírás szoptatás után, a sokszori bukás és a kis lábacskáit sem fogja folyamatosan a pocakjához húzni.

Ellenjavallat nem ismert.

 

Érdekelhetnek még…

További kedvelt cikkek

0
  0
  Kosár
  A kosarad üresIrány a webshop!